CommunicatieBaas gaat internationaal: Emigratie naar Australië!

Op dit moment sta ik voor de grootste persoonlijke verandering ooit: samen met Rosan vertrek ik eind dit jaar richting Australië. We gaan emigreren! Samen omarmen we de onzekerheid om iets vanaf een nulpunt op te bouwen. Een avontuur dat al langere tijd roept en waar we nu samen aan gaan beginnen. En dat betekent ook: CommunicatieBaas gaat internationaal!

Maar waarom ga je weg?
Zijn we Nederland zat? Hebben we het niet naar ons zin hier? In tegendeel. We doen allebei wat we het leukste vinden. Rosan als dierenarts en ik als ondernemer op het gebied van gedragsverandering en communicatie. Het gaat verder ook goed met CommunicatieBaas. En toch willen we weten wat er nog meer is, hoe je weer opnieuw begint in een andere cultuur en hoe je vanuit totale onzekerheid bouwt aan een nieuwe toekomst.

CommunicatieBaas gaat internationaal
‘Hoe krijg je mensen in beweging?’ Dat is de vraag die ik met CommunicatieBaas wil beantwoorden. Gedragsverandering is nooit een ‘one-size-fits-all’ benadering. Het geeft een kick om een vraag te beantwoorden waar nooit een copy-paste antwoord op is te geven. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat de internationale kennis rondom gedrag en verandering mij continu inspireert. Eén ding is dus wel zeker: ook in Australië wil ik antwoorden blijven zoeken op dit vraagstuk. En dat ik daar ga ondernemen vanuit een andere naam dan CommunicatieBaas spreekt redelijk voor zich 😉

Wat hoop je daar te bereiken?
De enige zekerheid die we nu hebben, is dat we alle zekerheden op losse schroeven zetten. Onze spullen zijn al grotendeels verkocht, verdeeld of versnipperd. Garanties voor succes hebben we niet. Met opnieuw bouwen, komen ongetwijfeld allerlei (onvoorziene) problemen en tegenslagen. En het bijzondere is dat dit idee van potentiële problemen op dit moment vooral motiveert. Het is dus niet de hoop op het ultieme scenario wat ons naar Australië brengt. We kijken vooral uit naar het proces van bouwen, proberen, mislukken, opnieuw proberen en doen wat je belangrijk vindt.

Wat betekent dat voor CommunicatieBaas?
De afgelopen jaren zijn er bijzonder veel mooie samenwerkingen en projecten ontstaan vanuit CommunicatieBaas. Samen met NS, de Politie, de Provincie Utrecht, VBZ, tientallen woningcorporaties en in samenwerking met diverse communicatiebureaus hebben we projecten vormgegeven om gedrag te veranderen en de communicatie te optimaliseren. En dat projecten met gedragsverandering niet alleen draaien om comfort en gemak is ook wel gebleken. Het is naast het plezier ook juist het ongemak dat je bereid bent om samen op te zoeken waar je het meest van leert en waar de sterkste projecten en samenwerkingen ontstaan.

Omdat opdrachtgevers hebben aangegeven ook vanuit Australië behoefte te hebben aan advies, houd ik CommunicatieBaas met veel plezier actief. Uiteraard in een iets andere setting en vooral op afstand. Maar ook vanuit Australië blijf ik beschikbaar om gedachtes te delen en te adviseren over gedragsverandering en communicatievraagstukken die zich daarop richten. Verder zal ik blijven bloggen via deze site en werk ik op dit moment aan een methodiek die ik op langere termijn internationaal wil uitrollen.

Bedankt voor alles!
Graag wil ik iedereen bedanken voor de fijne trainingssessies, workshops, presentaties, goede en lastige gesprekken en alle uren van intensief contact. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt aan jullie vraagstukken. Bedankt voor het vertrouwen in mijn visie & aanpak én de bereidheid om samen écht te begrijpen wat er speelt en hoe je dat verandert. In het bijzonder wil ik VBZ en woningcorporatie Plavei bedanken. Door de intensieve samenwerking van de afgelopen jaren hebben we samen ontdekt wat voor jullie doelgroep werkt en wat niet. Die zoektocht op zichzelf heeft aardig wat teweeg gebracht waar ik met veel plezier op terugkijk. Dank voor de fijne samenwerking! En ik hoop op een aanhoudend contact.

Contact houden?
Wil je mij blijven volgen? Ken je mensen in de buurt van Melbourne die ik eens op zou moeten zoeken? Of wil je op andere manieren het contact onderhouden? Zorg dan in ieder geval dat we gelinked zijn op LinkedIn en houd de blogs op deze site in de gaten.

Cheers!

 

5 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] gedragsverandering. Als je benieuwd bent, wat ons heeft gemotiveerd om dat te doen, lees dan deze blog […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *